Menü Bezárás

Fájdalommentes, éber szedációban végzett fogászati beavatkozások gyermekeknek

Klinikánkon gyermekeknél is végzünk beavatkozásokat éber szedációban. Fájdalom-és stresszementes fogászati kezelések!

Egy fogászati beavatkozás a felnőttek számára is stresszel jár, sokan szinte rettegnek egy-egy látogatás alkalmával. Gyakran ezt a gyerekkorban megélt rossz emlékek váltják ki, épp ezért fontos, hogy a gyermekek számára a fogászati látogatás ne valamiféle rémálomként rögzüljön, hanem egy, az egészségük megőrzéséhez feltétlen szükséges ellátásként gondoljanak rá.

Ezért lehet megoldás gyermekek esetében is, a kiemelt figyelem mellett az éber szedációban végzett beavatkozás, ugyanis ilyenkor a gyermek nem érez fájdalmat, kellemes ellazult állapotba kerül, miközben az orvos felszólításaira (pl. nyissa nagyobbra a száját) reagál. A kezelések minden alkalommal képzett altatóorvos közreműködésével és felügyeletével történnek.

Mit hívunk éber szedációnak?

Az éber szedálás során egy kevésbé mély narkózist alkalmazunk. Ebben az állapotban ugyanúgy létrejön az amnézia és a fájdalom mentesség, ugyanakkor a beteg tud nyelni, lélegezni és reagálni bizonyos kérésekre.  A beavatkozás során a páciens szorongástól, fájdalomtól mentes állapotban könnyedén szendereg, közreműködik (sóhajt, nyel, felszólításra száját kinyitja, a kezeléssel kapcsolatos kérdésekre válaszol) és kellemes pihentető, ellazult állapotként éli meg.  Mivel sokkal kevesebb altatószert kap, az öntudatra ébredés és a köznapi életbe való visszatérés is sokkal gyorsabban megy végbe.

Van ennek bármi veszélye a páciensre nézve?

Mint minden orvosi beavatkozás, ez is kockázattal jár, de a műtéti narkózishoz vagy köznapi nevén mély altatáshoz képest ez jóval kisebb, ugyanakkor ez szintén teljesen fájdalom és emlékképektől mentes, sőt a beavatkozás eredményességét is jótékonyan befolyásolja, hiszen a fogorvos azonnali visszajelzést kap, hogy például egy tömés magas –e vagy sem, illetve milyen korrekciók szükségesek a tökéletes végeredményhez.

 

Klinikánkon nem csak felnőtteknek, hanem már gyermekek számára is elérhetőek az éber szedációban történő beavatkozások.

További információ és bejelentkezés telefonon keresztül: +36 (70) 339 30 44