Menü Bezárás

Mi történik a fogorvosnál?

Általános vizsgálat? Kezelési terv? Cikkünkből megtudhatja, hogy mit is takarnak ezek a fogalmak és miért fontosak a beavatkozások megkezdése előtt.

A fogászatra sokan úgy érkeznek, hogy már fájdalomra, fogérzékenységre panaszkodnak, diszkomfort érzésük van étkezés vagy ivás közben. Azonban mielőtt a fogorvos elkezd egy konkrét kezelést, szükség van egy általános állapotfelmérésre, amikor a szakember felméri, hogy milyen állapotban van a páciens szájürege, fogazata, szükséges-e fogkő eltávolítás a beavatkozás előtt.

Fogászati röntgen is segíti az orvos munkáját, így teljes képet kap a fogazatról, a kívülről nem látható esetleges problémákról. Fogászatunk felszereltségének köszönhetően egy helyen, egy időben el tudjuk végezni az állapotfelmérést, a röntgenvizsgálatokat és a kezelési terv elkészítését is. A kezelési terv tartalmazza, hogy a páciensnek hány alkalommal és milyen beavatkozásokra lesz szüksége a tökéletes mosoly eléréséhez. Ebbe beletartoznak a dentálhigiénikus által elvégzett kezelések (pl. fogkőleszedés) is.

Általános fogászati kezelések közé tartoznak a konzerváló fogászati kezelések. A fogtömést klinikánkon a legmodernebb eszközökkel és tömőanyaggal végezzük, a betétek a páciens igényeihez igazodva készülhetnek allergiamentes fémből, aranyból vagy műanyagból.

Ha fogpótlás szükséges, klinikánkon a legtöbb típusú fogpótlás elérhető, melyek minőségi anyagokból, kiváló technikai háttérrel és modern eljárásokkal készülnek. Orvosaink célja nemcsak a kiváló esztétika és használati érték, hanem a maradék fogak hosszútávú megőrzése.

Orvosaink nagy hangsúlyt fektetnek a prevencióra, nagyon fontosnak tartjuk a rendszeres fogászati szűrővizsgálatokat, amelyre érdemes már egészen kicsi korában elhozni a gyermeket. Gyermekfogorvosaink türelemmel és szemléletes eszközökkel hívják fel a figyelmet a rendszeres, hatékony fogmosás fontosságára, illetve bevezetik a gyermekeket a helyes fogtisztítás rejtelmeibe. Elmagyarázzák, hogyan tartsák a fogkefét, mennyi ideig mossák a fogukat, melyek azok a részek, amelyekre különösen oda kell figyelni.

Klinikánkon FELNŐTTEK és GYERMEKEK esetében ÉBER SZEDÁCIÓBAN is elérhetőek a beavatkozásinak!

Forduljon hozzánk bizalommal! BEJELENTKEZÉS: +36 (70) 339 30 44