Menü Bezárás

Fogkő eltávolítás – Gyakori kérdések és válaszok

Kezdje az évet szép és egészséges mosollyal!

A fogkő eltávolítás az egyik legfontosabb fogászati kezelés, mégis sokan ódzkodnak tőle, pedig sok egyéb probléma megelőzhető, ha időben szakemberhez fordulunk. Nem csak esztétikailag ront rengeteget megjelenésünkön a köves fog, hanem több szájüregi betegség (ínygyulladás, szuvasodás, stb.) melegágya is lehet.

Nézzük most meg, mik azok a leggyakoribb kérdések, amiket a pácienseink feltettek a fogkő eltávolítás előtt.

 

Fájni fog?

NEM fáj, azonban előfordulhat, hogy némi kellemetlenséget érez a páciens. Ha mégis fellépne érzékenység, természetesen érzéstelenítést alkalmazunk.

Ehetek, ihatok utána?

A fogkő eltávolítása után egy speciális polírozó pasztával és kefével simábbá tesszük a fogsort. Fontos, hogy mielőtt eljössz a fogorvoshoz, egyél valamit, ugyanis a kezelés után minimum fél órán keresztül még tartózkodnod kell az étkezéstől, hogy a végeredmény tökéletes maradjon.

Normális, ha túl nagynak érzem a fogközeimet utána?

Teljesen normális, hiszen alapból mindig ilyennek kellene lennie a fogsorunknak.

Tudom mérsékelni a fogkő képződést?

Mindenkinek egyéni hajlamtól függ, hogy mennyire és milyen gyorsan lesz fogköves a foga, azonban van néhány tanács, amit jó szívvel ajánlunk, ha szép, rendezett fogsort szeretnének. Cseréljük le időben az elhasznált fogkefét, öblögessünk szájvízzel és ha szükséges használjunk fogselymet.

 

Fogkővel kapcsolatos panaszaival forduljon bizalommal klinikánk dentálhigiénikusához Horváthné Fisli Alízhoz.

Bejelentkezés: +36 (70) 339 30 44