Menü Bezárás

Mit jelent az éber szedálás?

  • Fél a fogászati kezelések során fellépő esetleges fájdalomtól?
  • Már a fogászati szék látványától is gyomorgörcse lesz?
  • Évek óta kerüli az esedékes ellenőrzést?

Higgye el, nincs egyedül ezzel! Viszont a jó hír, hogy van megoldás a problémára, az éber szedációban végzett fogászati beavatkozások teljesen fájdalommentesek. Nem fog érezni a kezelés során semmilyen kellemetlenséget, nem marad emléke, kellemesen ellazult állapotban lesz, míg fogorvosaink gyönyörűvé varázsolják mosolyát.

 

Miben különbözik az éber szedáció az altatástól?

A műtéti narkózis másik változata az úgynevezett éber szedálás, melynek során egy kevésbé mély  narkózist alkalmazunk. Ebben az állapotban ugyanúgy  létrejön az amnézia és  a fájdalom mentesség, ugyanakkor  a beteg tud nyelni,  lélegezni és reagálni bizonyos kérésekre.  A beavatkozás során a páciens szorongástól, fájdalomtól mentes állapotban könnyedén szendereg, közreműködik (sóhajt, nyel, felszólításra száját kinyitja, a kezeléssel kapcsolatos kérdésekre válaszol) és  kellemes pihentető, ellazult állapotként éli meg.  Mivel sokkal kevesebb altatószert kap, az öntudatra  ébredés és a köznapi életbe való visszatérés is sokkal gyorsabban megy végbe.

 

Van ennek bármi veszélye a páciensre nézve?

Mint minden orvosi beavatkozás, ez is kockázattal jár, de a műtéti narkózishoz vagy köznapi nevén mély altatáshoz képest ez esetben jóval kisebb. Ugyanakkor szintén teljesen fájdalom és emlékképektől mentes, sőt a beavatkozás eredményességét is jótékonyan befolyásolja, hiszen a fogorvos azonnali visszajelzést kap, hogy például egy tömés magas –e vagy sem, illetve milyen korrekciók szükségesek a tökéletes végeredményhez.

 

Elsősorban a hosszabb fogászati beavatkozásokhoz ajánljuk, de amennyiben Önnek kényelmesebb, kérésre bármilyen kezeléshez alkalmazzuk.

Bejelentkezés: +36 (70) 339 30 44